Overstromingen Peru

ingevoerd op 23-03-2017

De overstromingen in Peru zijn de zwaarste in bijna twintig jaar. Het regent dit jaar uitzonderlijk veel in Peru. De rivieren en de riolering kunnen dat niet aan, wat in grote delen van het land heeft geleid tot overstromingen. Ook de hoofdstad Lima is getroffen. Sinds begin deze week hebben de inwoners geen stromend water meer. In meer dan 800 gemeenten is de noodtoestand uitgeroepen.

Op dit moment hebben wij nog niet alle producenten gesproken. Sommige zijn niet te bereiken, doordat er geen elektriciteit/internet meer is. Wij hebben wel vernomen dat de scholen en universiteiten dicht zijn en basis levensbehoefte duur en schaars worden. 29 bruggen zijn verwoest, waardoor noodhulp moeilijk op gang komt. Eén van onze producenten Porfirio (producent van kleine kerststallen) heeft de schrik van zijn leven gehad toen een modderlawine het huis van zijn buurman weg vaagde.

Wij houden ons hart vast en proberen regelmatig contact te houden om te kijken wat wij kunnen betekenen voor onze producenten en hun families.

101169 101169